⬅️ معاون سازمان مالیاتی:

قانون مالیات بر ارزش افزوده همچنان لازم‌الاجراست

در حالیکه گفته‌هایی مطرح شده بود مبنی براینکه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده متوقف شده است، معاون سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد که قانون مالیات بر ارزش افزوده متوقف نشده و همچنان لازم الاجراست.

به گزارش ایسنا، محمد مسیحی با بیان اینکه از محل این قانون تا پایان سال جاری درآمدهای مالیاتی برای دولت و شهرداری‌ها پیش بینی شده است، گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ در تاریخ ۲۷ آبان ماه سال جاری تا زمان تصویب و لازم الاجرا شدن لایحه اصلاح و دایمی شدن این قانون، توسط مجلس شورای اسلامی به مدت یک سال تمدید شده است.

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، وی تاکید کرد: مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده همچون سالهای گذشته و بدون وقفه مکلف به مطالبه و وصول مالیات بر ارزش افزوده از خریداران کالا و خدمات خواهند بود که در پایان هر دوره مالیاتی می بایست با شرایط مقرر به حسابهای تعیین شده واریز کنند.

مسیحی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور اجتناب از تحمل بار مالی و تعلق جرایم به مودیان، قانون مذکور باید به طور کامل اجرا شود.

این اظهارات درحالی است که قانون مالیات بر ارزش افزوده سال ۸۷ به صورت آزمایشی تصویب و هر ساله در بودجه تمدید شد تا اینکه برای بودجه امسال این قانون تا مهرماه اعتبار داشت که حسن شیخی مدیرکل امور مالی نهاد ریاست جمهوری طی نامه‌ای خطاب به عاملان ذی‌حسابی با اشاره به منقضی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرای آن را تا زمان تصویب قانون جدید مورد ایراد دانست.

از سوی دیگر، در حال حاضر قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از مجلس به شورای نگهبان ارسال شده اما با ایرادات زیادی مواجه شده و به مرحله اجرا نرسیده است.

گراني مواد اوليه پارچه؛ بازار پيراهن دوزان را کساد کرده است

گراني مواد اوليه پارچه؛ بازار پيراهن دوزان را کساد کرده است

حسين آقاکوچکي، رئيس اتحاديه پيراهن دوزان و پيراهن فروشان تهران:گراني مواد اوليه پارچه؛ بازار...

دیدار با رئيس و نايب رئيس اول اتاق اصناف تهران

دیدار با رئيس و نايب رئيس اول اتاق اصناف تهران

 هئيت مديره اتحاديه پيراهن دوزان و پيراهن فروشان تهران با رئيس و نايب رئيس اول اتاق اصناف تهران...

  • گراني مواد اوليه پارچه؛ بازار پيراهن دوزان را کساد کرده است
  • دیدار با رئيس و نايب رئيس اول اتاق اصناف تهران

  • فرصت ویژه شب عید برای رونق صنعت پوشاک

     

     

    پوشاک از نمونه محصولاتی است که بازار آن در شب عید در مقایسه با ایام و مقاطع دیگر سال، به مراتب با رونق هر چه بیشتری همراه می‌شود. در میان نیاز‌های اساسی انسان، پوشاک از اهمیت ویژه و خاصی برخوردار است و همین اهمیت  باعث شده است تا گردش مالی حوزه مذکور در جهان با ضریب قابل توجهی همراه شود.

    در  دهه‌ها و سالیان اخیر با ظهور  مد‌های گوناگون، بازار پوشاک نیز از تنوع و تکثر قابل توجهی برخوردار شده است.

    بنابر یک رَویه و قاعده نانوشته، بازار پوشاک در شب عید با رونق قابل توجهی همراه است و به واقع میزان عرضه و فروش واحد‌ها و فروشگاه‌های توزیع کننده البسه، به میزان فزاینده‌ای افزایش می‌یابد.

    مجید حیدری، یکی از فعالان حوزه فروش و عرضه پوشاک در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه و قابل توجه صنعت پوشاک در عرصه اشتغالزایی اظهار کرد: اساسا نساجی از نمونه صنایع محوری و برجسته در جهان محسوب می‌شود و بسیاری از کشورها، صرفا با اتکای به این صنعت، اقتصاد خود را متحول کرده اند که یکی از مصادیق  بارز آن، کشور ترکیه است که امروزه با تولید، دوخت و عرضه البسه و پوشاک گوناگون، به سود‌های هنگفت و قابل توجهی دست یافته است.

    وی افزود:  انتظار می‌رود با سرمایه گذاری در صنعت پوشاک، ضریب دستیابی به موفقیت های ارزندة اقتصادی در کشور، بیش از پیش افزایش یابد.

    حیدری تصریح کرد: شب عید و هفته‌ها و روز‌های منتهی به پایان سال، فرصتی مغتنم برای صنعت پوشاک در ایران به شمار می‌رود و در صورت تدوین و طراحی برنامه ریزی‌های هوشمندانه، صنعت مذکور به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا خواهد کرد.

    این فعال در حوزه فروش و عرضه پوشاک گفت: برنامه ریزی در حوزه مذکور در دو بخش کلان و خرد و تولیدی و توزیعی قابل بررسی است و بدون تردید در صورت پیش بینی تمهیدات مقتضی می‌توان، از حیث اقتصادی به دستاورد‌های مطلوبی نائل شد.

    وی افزود: در بخش تولید، با استفاده از پارچه‌های باکیفیت، دوخت حرفه‌ای و ظریف و البته استفاده از طراحی‌های مناسب و به فراخور ذائقه مشتری و نیاز جامعه، می‌توان گام نخستین و ابتدایی را به نحو شایسته‌ای برداشت.

    حیدری گفت: گام بعدی به برنامه ریزی واحد‌های صنفی برای شب عید معطوف می‌شود که به اصطلاح توزیع کنندگان پوشاک با ویترین زدن مناسب و جذاب و البته قیمت گذاری و اخذ سود‌های منطقی، قادر خواهند بود از این فرصت مغتنم و طلایی، بهره گیری شایسته‌ای داشته باشند.

    وی افزود: البته در این میان، برخی کسبه با طرح موضوعاتی خلاف واقع، اجناس معمولی را در پوشش البسه بِرَند به مشتریان پوشاک عرضه می‌کنند و از این کانال، سود‌های هنگفتی را به جیب می‌زنند.

    این توزیع کننده پوشاک  گفت: مهمترین نکته در این خصوص به این واقعیت باز می‌گردد که با اطلاع رسانی دقیق به عموم جامعه، می‌باید این واقعیت فهم شود که بسیاری از البسه‌ای که تحت عنوان پوشاک برند یا اورجینال عرضه و به فروش می‌رسند همین تولیدات داخلی هستند که با الصاق یا برچسب محصولات خارجی برند، با قیمت‌هایی گزاف به مشتریان فروخته می‌شوند.

    وی افزود: تبیین این خلاف گویی، سودجویی و به تعبیر دیگر فرصت طلبیِ برخی صنوف فعال در این حوزه (پوشاک و البسه)، برای مردم و افکار عمومی، به هموارتر شدن بستر لازم در راستای حمایت از کالای ایرانی و پشتیبانی از تولید داخلی کمک بسیاری خواهد کرد و از دیگر سو، مانع سودجویی برخی فروشندگان فرصت طلب از مردم خواهد شد.

    مقایسه وضعیت بازار پوشاک در مناطق پایین نشین و مرفه نشین شهر

    فرخ کسمایی، یکی از فروشندگان البسه در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در تشریح وضعیت بازار شب عید بیان کرد:  نمی‌توان یک شرایط واحد را برای تمامی واحد‌های صنفی در نظر گرفت و به فراخور جانمایی فروشگاه‌ها و مناطق عرضه پوشاک، شرایط و کیفیت فروش نیز متفاوت است.

    وی افزود: در مناطق پایین نشین شهرها، قیمت اجناس منطقی‌تر از مناطق مرفه نشین است و به تعبیر دیگر فاصله قیمتی بسیار قابل توجهی در نرخ گذاری قیمت پوشاک به نسبت مناطق پایین نشین و بالا نشین  مشاهده می‌شود.

    کسمایی گفت: البته توجیه برخی از کسبه در این ارتباط (فاصله و اختلاف قیمتیِ مشهود و محسوس میان اجناس عرضه شده) مبتنی بر این امر است که اجاره بهای واحد‌های تجاری در مناطق مرفه نشین به مراتب بالاتر و سنگین‌تر از مناطق پایین نشین شهر است و البته در نقطه مقابل برخی از خریداران  پوشاک شب عید معتقدند هیچ دلیل و لزومی ندارد اجاره بهای بالا و سنگین فروشگاه‌های مناطق بالای شهر از جیب مصرف کننده یا خریدار پرداخت شود.

    میزان فروش  نسبت به ماه‌های گذشته افزایش یافت/کاهش ضریب فروش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل

    نورا... صمدیان، یکی دیگر از فعالان بازار پوشاک (عرضه کننده البسه) در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در ارتباط با میزان فروش و کسب و کار این صنف در این ایام گفت: طبیعتا میزان فروش البسه  نسبت به ماه‌های گذشته با افزایش هر چه بیشتری همراه شده است، زیرا قاعدتا در هفته‌ها و روز‌های منتهی به پایان سال، میل به خرید پوشاک و نونوار کردن لباس‌ها افزایش می‌یابد.

    وی افزود: با همه این اوصاف، در کلیت امر، میزان فروش  نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل و حتی سنوات پیشین، کاهش یافته است که به تبع با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، وجود چنین شرایطی تعجب آور نخواهد بود.

    صمدیان گفت: البته جمع بندی و نتیجه گیری نهایی در خصوص بازار پوشاک شب عید باید در هفته نخست فروردین ماه انجام پذیرد، زیرا رفتار خریداران قابل پیش بینی نیست و بخش قابل توجهی از متقاضیان البسه و پوشاک در آخرین روز‌های مانده به سال اقدام به خرید و تهیه لباس نو  می‌ کنند.

    این فعال در عرصه فروش و عرضه پوشاک بیان کرد: برخی از گروه‌ها و اقشار جامعه با این ذهنیت که قیمت‌ها پس از تحویل سال شکسته می‌شود به خرید لباس اقدام می‌ کنند، البته  واحد‌های تجاری و فروشگاه‌های عرضه کننده لباس با در نظر گرفتن این موضوع که اجناسِ به جای مانده در مغازه‌ها تا مدت‌ها خاک خواهد خورد، تلاش می‌کنند به هر نحوی از انحا و با اخذ سود‌های حداقلی به فروش پوشاک باقیمانده در واحد‌های تجاری مبادرت ورزند.

    وی افزود: با در نظر گرفتن این واقعیت‌ها، می‌باید جمع بندی نهایی از بازار پوشاک شب عید در هفته نخست فروردین انجام پذیرد.

    قیمت البسه افزایش پیدا کرده است/میزان قاچاق پوشاک کاهش یافت

    مهشید قاسمی، یکی از فروشندگان و عرضه کنندگان البسه زنانه در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در ارتباط با شرایط حاکم بر بازار پوشاک، بیان کرد: یکی از واقعیت‌های بازار فعلی معطوف بر این امر می‌شود که قیمت و نرخ اجناس در مقایسه با سال گذشته با افزایش هر چه بیشتری همراه شده است که به تبع با توجه به افزایش نرخ اکثر قریب به اتفاق اقلام و اجناس موجود در بازار، طبیعتا بازار پوشاک نیز از پدیده افزایش قیمت‌ها مصون نمانده است.

    وی افزود: این موضوع صرفا به بازار پوشاک زنانه خلاصه نمی‌شود و در ارتباط با بازار پوشاک و البسه مردانه نیز چنین وضع و شرایطی را شاهد هستیم.

    قاسمی گفت: با همه این اوصاف، شاهد رخداد مبارکی هستیم که به واقع این پدیده را می‌توان به موازات نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت ارز‌های خارجی مورد تحلیل  قرار داد و آن کاهش میزان قاچاق البسه و پوشاک خارجی است.

    وی افزود: طرح این موضوع به معنای عاری شدن بازار از البسه قاچاق نیست، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد میزان پوشاک قاچاق به نسبت سنوات گذشته با کاهش قابل توجهی همراه شده است.

    این فعال در حوزه فروش و عرضه البسه زنانه در خاتمه یادآوری کرد: به اعتقاد بنده می‌باید از این فرصت ویژه، برای اقتصاد کشور و صنعت نساجی و پوشاکبهره برداری حداکثری شود و امید آن می‌رود با در نظر گرفتن منافع تولید کننده و مصرف کننده، ایام خوش و نوید بخشی را برای بازار پوشاک در هفته‌ها و روز‌های باقیمانده از سال شاهد باشیم.

     

    {KomentoDisable}

    Read more

  • پژوهش در صنعت نساجی ترکیه ۱۸ برابر ایران

    بر اساس آنچه از سوی خود ترکیه منتشر شده، سطح هزینه‌های تحقیق و توسعه در بخش نساجی از 0.37 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 1998 به 0.85 درصد در سال 2009 رسیده است.

     در سال 2010، بیش از 2500 پروژه با اعتبار 138 میلیون لیر تنها در بخش صنعت نساجی تعریف شده است.

     «صنعت نساجی» شاید جزء معدود صنایعی باشد که تصور مردم از آن صرفا محدود به فعالیت در حوزه تولید انواع پوشاک می‌شود؛ صنعتی که به‌رغم حیطه فعالیت گسترده آن اما تصویری اشتباه از آن در ذهن‌ها نقش بسته و عده کمی از مردم از این مساله اطلاع دارند که فارغ‌التحصیلان این رشته دانشگاهی می‌توانند در حوزه‌های مختلف شغلی اعم از تولید پوشاک، موکت‌بافی، بافندگی، فرش ماشینی و... نیز وارد شده و امروزه با توجه به پیشرفت علم و فناوری حوزه پزشکی، نظامی و حتی شیلات و کشاورزی نیز به‌عنوان مصرف‌کنندگان محصولات صنعت نساجی محسوب می‌شوند؛ صنعتی که یکی از قدیمی‌ترین صنایع شناخته‌شده در دنیا محسوب می‌شود و در کشور ما بعد از حوزه نفت جزء دومین صنعت مهم به شمار می‌رود.

    به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از فرهیختگان آنلاین با این حال صنعت نساجی هم مانند بسیاری از صنایع سودآور کشور به فراموشی سپرده شده و گویا مسئولان مربوطه ترجیح می‌دهند به جای تقویت بنیه دانشگاهی و حمایت از فعالان این صنعت در تمام حوزه‌های مربوط به آن، از واردکنندگانی حمایت کنند که در کنار تضعیف صنعت نساجی به تقویت ارزآوری برای کشورهای صادرکننده به‌ویژه در حوزه پوشاک کمک کنند.

     

      صنعت نساجی؛ قربانی قاچاقچیان

     

    صنعت نساجی به‌رغم اینکه می‌تواند یکی از صنایع پایدار در صادرات و ایجاد اشغال برای کشور محسوب شود و به گفته مهدی ورسرای، رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر جایگزین صنعت نفت در ایران شود، اما آن‌طور که سیدجواد حسینی‌کیا، عضو هیات‌رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان می‌کند: «گردش مالی قاچاق پوشاک در کشور بیش از 15 هزار میلیارد تومان است»؛ رقمی که قطعا برای فلج شدن صنعت پوشاک به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های فعالیت صنعت نساجی کشور کفایت می‌کند. از سوی دیگر اگر نگاهی به آمار واردات و صادرات داشته باشیم، می‌بینیم کشور در سال 96 تنها یک میلیارد و 30 میلیون دلار صادرات کالاهای نساجی را تجربه کرد که عمده این کالاها نیز شامل نخ و الیاف آن هم به کشور ترکیه و اروپا بوده است؛ صادراتی که در مقابل باعث واردات بیش از سه هزارتن پوشاک در سال گذشته بوده است.

     

    درست است که این میزان تنها 60 میلیون دلار هزینه دربر داشته، اما باید به این مساله توجه داشت که این میزان تنها از مبادی رسمی کشور وارد شده و وقتی این میزان را در کنار گردش مالی 15 هزار میلیارد تومانی قرار می‌دهیم، به گردش مالی نزدیک به 16 هزار میلیارد تومانی در صنعت پوشاک می‌رسیم؛ رقمی سرسام‌آور که در صورت جلوگیری از قاچاق و ایجاد امکان برای ورود همین گردش مالی به بخش صادرات، می‌توان صنعت نساجی را به صنعت اول کشور تبدیل کرد، صنعتی که حتی از صنعت نفت نیز ارزآوری بیشتری خواهد داشت.

     

      ورود دانشگاه آزاد اسلامی برای زنده کردن صنعت نساجی

     

    همین چند آمار مطرح‌شده نشان از ظرفیت عظیم صنعت نساجی دارد؛ صنعتی که چندی پیش مورد توجه محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار گرفت. آنطور که او در دیدار با آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی، نماینده ولی‌فقیه در یزد گفته بود، «دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به شناسایی چالش‌های استان‌ها کرده و با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها، هر یک از استان‌ها را به‌عنوان قطب یکی از موضوعات و چالش‌ها انتخاب کرده که بر این اساس استان یزد به‌عنوان قطب پوشاک و نساجی کشور انتخاب شده است.»

     

    هرچند این انتخاب می‌تواند به جان گرفتن دوباره صنعت نساجی در کشور کمک ویژه‌ای کند، اما عملا جامعه دانشگاهی در طول این سال‌ها ورود جدی به این حوزه نداشته و حتی اقبالی نیز برای تحصیل در گرایش‌های مختلف رشته نساجی وجود ندارد، در حالی‌که دانشگاه‌ها توانسته‌اند امکان تحصیل در مقطع دکتری را نیز فراهم کنند، اما سال گذشته در برخی مقاطع تحصیلی این رشته تنها دو تا سه داوطلب ثبت‌نام کرده بودند؛ مساله‌ای که یکی از اصلی‌ترین دلایل آن عدم وجود شغل ثابت و حمایت از این صنعت است.

     

      فاصله معنادار ایران از ترکیه در حوزه پوشاک

     

    هر اندازه که مسئولان مربوطه در کشور به صنعت نساجی یا بهتر بگوییم پوشاک در کشور بی‌توجه بوده‌اند، کشورهایی مانند ترکیه، هند و پاکستان در منطقه خاورمیانه تمام همت خود را برای تقویت این صنعت خود به کار گرفتند، به‌طوری‌که ترکیه به‌عنوان رقیب جدی تولیدات ایرانی توانسته با صادرات 28 میلیارد دلاری، 17 درصد از صادرات کل کشورش را به این حوزه اختصاص دهد.

     

    همچنین هند با صادرات 36 میلیارد دلاری، 10 درصد صادرات کل و پاکستان با صادرات 14 میلیارد دلاری 52 درصد از کل صادراتش را به نساجی گره زده است؛ رقمی که در ایران تنها یک میلیارد دلار و سهم 2.06 درصدی از صادرات کل دارد. از طرف دیگر رشد دوبرابری صادرات جهانی پوشاک طی سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۶ از ۲۴۹ میلیارد دلار به ۴۳۵ میلیارد دلار نشان از اهمیت ویژه این بخش دارد.

     

      چرایی عقب‌ماندگی ایران در مهم‌ترین صنعت

     

    البته نمی‌توان فراموش کرد که یکی از موضوعات مهم و اثرگذار برای پیشرفت در همه حوزه‌ها بحث پژوهش و اختصاص بودجه‌های مناسب برای آن است؛ مساله‌ای که گویی دانشگاهیان ترکیه‌ای آن را سرلوحه خود قرار داده‌اند تا بتوانند سهم صادرات پوشاک کشورشان را از کل دنیا به رقم قابل‌قبولی برسانند.

     

    به عبارت دقیق‌تر، بر اساس آنچه از سوی خود ترکیه منتشر شده، سطح هزینه‌های تحقیق و توسعه در بخش نساجی از 0.37 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 1998 به 0.85 درصد در سال 2009 رسیده است. همچنین در سال 2010، بیش از دو هزار و 500 پروژه با اعتبار 138 میلیون لیر تنها در بخش صنعت نساجی تعریف شده است.

     

    این حجم از فعالیت دانشگاه‌های این کشور در حالی است که در ایران آمار دقیقی از میزان بودجه پژوهشی برای این صنعت وجود ندارد و تنها باید به تعداد مقالات و پایان‌نامه‌های منتشرشده در این زمینه بسنده کرد؛ آثاری که در سال جاری تنها 40 عدد بوده و نقطه اوج آن مربوط به سال 95 و آن هم با 160 اثر است. طبیعتا دانشگاه‌ها با چنین وضعیتی نمی‌توانند نقش اثرگذاری در پیشبرد صنعت نساجی ایران با دنیا و بالطبع ایجاد اشتغالزایی پایدار برای کشور داشته باشند.

     

     

     

    0.2 درصد سهم نساجی در رشته‌های فنی و مهندسی

     

    با یک بررسی ساده می‌توان دریافت که رشته نساجی یک رشته مادر است، چون رد گرایش‌های آن در گروه‌های فنی و مهندسی، علوم پایه و حتی علوم انسانی دیده می‌شود. براساس آمار موسسه پژوهشی و برنامه‌ریزی آموزش‌عالی در سال تحصیلی 1396-1395 که تعداد ثبت‌نام‌شدگان به تفکیک گروه تحصیلی را منتشر کرده، وضعیت علاقه دانشجویان به این رشته مادر قابل‌تامل است.

     

    در رشته مدیریت نساجی که زیرگروه علوم انسانی تعریف می‌شود، این رشته در دوره کارشناسی دانشجویی ندارد، در دوره کارشناسی‌ ارشد 21 نفر مشغول به تحصیل هستند و در دوره دکتری نیز ظرفیت این گرایش خالی مانده است، این در حالی است که تعداد دانشجویان ثبت‌نام‌کننده در مقاطع مختلف گروه علوم انسانی در پایان سال 96، 517469 نفر بوده است، این آمار به این معنی است که تنها 0.004 درصد از دانشجویان ورودی سال 96 متقاضی این رشته بودند.

     

    این آمار در گروه فنی و مهندسی قابل‌توجه‌تر است. طبق داده‌های موجود، این رشته در گروه فنی و مهندسی، 11گرایش دارد؛ مهندسی تکنولوژی نساجی، مهندسی نساجی - پوشاک، مهندسی نساجی - تکنولوژی نساجی، شیمی نساجی، شیمی نساجی و علوم الیاف، مهندسی ساختارهای نانو لیفی و صنایع نساجی از عمده گرایش‌های این رشته است.

     

    به‌طور مثال در گرایش مهندسی تکنولوژی نساجی، تنها 29 نفر در دوره کارشناسی در سال 96 ثبت‌نام کرده‌اند؛ این آمار در دوره کارشناسی‌ارشد 77 نفر و دکتری تخصص 12 نفر هستند. گرایش مهندسی نساجی – پوشاک نیز که یکی از گرایش‌های استراتژیک و پول‌ساز این رشته نیز به شمار می‌رود، وضعیت عجیب‌تری دارد. براساس آمار، در تمامی مقاطع تنها 25 دانشجو و آن هم در دوره کارشناسی اقدام به ثبت‌نام در این گرایش کرده‌اند. 

     

    مهندسی تکنولوژی نساجی نیز وضعیت بدتری دارد، به‌طوری که این گرایش در دوره کارشناسی و کارشناسی‌ارشد هیچ دانشجویی ندارد و تنها در دوره تخصصی دکتری پنج دانشجو اقدام به ثبت‌نام کرده‌اند. شیمی نساجی نیز به این صورت است که تعداد دانشجوی ثبت‌نام‌کننده در این گرایش در دوره کارشناسی دو نفر، کارشناسی‌ارشد هفت نفر و دکتری تخصصی هشت نفر است.

     

    مابقی گرایش‌های این رشته در گروه فنی و مهندسی نیز به همین صورت است که در مجموع در این گروه 908 نفر متقاضی گرایش‌های این رشته در تمامی مقاطع بوده‌اند که اگر با نسبت کل دانشجویان ثبت‌نام‌کننده در سال 1396 نسبت دهیم (309903)، تنها 0.2 درصد دانشجویان در گروه فنی و مهندسی به گرایش‌های رشته نساجی رفته‌اند. در جدول جزئیات تعداد دانشجویان ثبت‌نام‌کننده در سال تحصیلی 96 که موسسه پژوهشی و برنامه‌ریزی آموزش عالی آن را منتشر کرده، آمده است.

     

     آمده است.

     

     

     

     

     

    Read more

  • 30 مدل پیراهن که آقایان شیک پوش در سال 2018 می پوشند

    مدل پیراهن مردانه 2018 در انواع طرح و رنگ های مختلف موجود است و شما می توانید از بین این مدل های متنوع پیراهن مناسبی را برای پوشیدن در مکان های مختلف انتخاب کنید.

    در سال 2018 مدل پیراهن های مردانه زیادی از سوی متخصصان مد و زیبایی طراحی شده اند و شما می توانید از بین این طرح های متنوع مدل پیراهن مردانه 2018 شیک و مناسبی را با توجه به فرم اندام و سایر ویژگی های ظاهری برای خود انتخاب کنید.

    پیراهن مردانه 2018 در انواع طرح های مجلسی و اسپرت و رسمی موجود است و بهتر است شما طرح پیراهن مردانه را با توجه به مکانی که قرار است پیراهن را در آنجا بپوشید انتخاب نمایید. پیراهن های مجلسی و رسمی مردانه برای مجالس و مکان های اداری مناسب هستند و از پیراهن های اسپرت مردانه می توانید در مکان های مختلف استفاده کنید.

    مدل پیراهن شیک و طرح دار مردانه

    مدل پیراهن مردانه 2018 شیک و جذاب

    مدل پیراهن مردانه اگر بدرستی انتخاب شود شما شیک پوش و جذاب تر از همیشه به نظر می رسید بنابراین بهتر است در هنگام مدل و رنگ پیراهن های مردانه دقت و حساسیت لازم را به خرج دهید. در ادامه تصاویری از انواع مدل پیراهن مردانه 2018 با جدیدترین طرح و رنگ های مد سال را مشاهده خواهید کرد.

    مدل پیراهن مردانه 2018

    مدل پیراهن مردانه مجلسی 2018

    مدل پیراهن مردانه مجلسی و رسمی از انواع مدل پیراهن هایی هستند که با اغلب با کت و شلوار در مجالس و مهمانی های رسمی و مکان های اداری پوشیده می شوند بنابراین بهتر است در انتخاب طرح و رنگ این مدل پیراهن ها حساسیت لازم را به خرج دهید.
    مدل پیراهن مجلسی مردانه را بهتر است ساده انتخاب کنید تا طرح و رنگ کت و شلوارتان زیبا و جذاب تر به نظر برسد. مدل پیراهن مردانه مجلسی در انواع رنگ های متنوع تیره و روشن موجود است و شما می توانید با توجه به رنگ کت و شلوار و سایر لباس هایتان رنگ این مدل پیراهن را انتخاب کنید. بهتر است رنگ پیراهن مجلسی روشن تر از کت و شلوار انتخاب شود تا ظاهر شما جذاب تر به نظر برسد.

    مدل پیراهن مجلسی مردانه

    مدل پیراهن مردانه سفید

    مدل پیراهن شیک مردانه

    مدل پیراهن رسمی مردانه

    مدل پیراهن ساده مردانه

    پیراهن ساده مردانه

    مدل پیراهن شیک و ساده مردانه

    مدل پیراهن زرشکی مردانه 2018

    مدل پیراهن زیبا و شیک مردانه

    مدل پیراهن مردانه ساده 2018

    مدل پیراهن مردانه ساده و زیبا

    مدل پیراهن مردانه ساده و شیک

    مدل پیراهن زیبا و شیک مردانه

    مدل پیراهن شیک و ساده مردانه 2018

    مدل پیراهن مشکی مردانه

    مدل پیراهن مردانه

    مدل پیراهن زیبا و جدید مردانه

    مدل پیراهن مردانه مجلسی طرح دار

    مدل پیراهن مردانه اسپرت طرح دار و ساده 2018

    مدل پیراهن اسپرت از انواع طرح های پرطرفدار پیراهن در بین آقایان است. پیراهن های اسپرت در انواع مدل های ساده و طرح دار موجود هستند و بهتر است شما این مدل پیراهن ها را با شلوارهای اسپرت نظیر شلوار کتان و شلوار لی و …. بپوشید تا ظاهر و تیپ تان جذاب و زیباتر به نظر برسد. رنگ پیراهن های اسپرت را بهتر است به گونه ای انتخاب کنید که با رنگ سایر لباس هایتان مطابقت و همخوانی داشته باشد.

      مدل پیراهن مردانه شیک و زیبا

    مدل پیراهن مردانه جدید

    مدل پیراهن مردانه طرح دار

    مدل پیراهن اسپرت مردانه

    مدل پیراهن شیک و مردانه

    مدل پیراهن اسپرت و ساده مردانه

    مدل پیراهن طرح دار و شیک مردانه

    مدل پیراهن طرح دار مردانه

    مدل پیراهن مجلسی مردانه

     

    مدل پیراهن شیک و طرح دار مردانه   مدل پیراهن مردانه اسپرت

    مدل پیراهن اسپرت 2018

       مدل پیراهن زیبا و جدید مردانه

    مدل پیراهن مردانه جدید و شیک

    مدل پیراهن شیک و طرح دار مردانه

    مدل پیراهن طرح دار مردانه

    مدل پیراهن طرح دار مردانه

    پیراهن مردانه 2018 طرح دار

    مدل پیراهن طرح دار مردانه

    مدل پیراهن اسپرت و جدید مردانه

      مدل پیراهن مردانه 2018 شیک و طرح دار

    پیراهن اسپرت مردانه

    مدل پیراهن زیبا و جدید مردانه

    پیراهن اسپرت و قرمز مردانه

    مدل پیراهن مردانه مشکی

    مدل پیراهن مردانه شیک و اسپرت   مدل پیراهن آستین کوتاه 2018

    مدل پیراهن آستین کوتاه مردانه

    مدل پیراهن چهار خانه

    مدل پیراهن مردانه 2018 چهارخانه

    مدل پیراهن ساده مردانه

    مدل پیراهن اسپرت شیک و ساده

    مدل پیراهن مردانه 2018 طرح دار

    مدل پیراهن طرح دار و جذاب مردانه

        پیراهن مردانه طرح دار

    مدل پیراهن طرح دار و جدید مردانه

    علاوه بر توجه به رنگ و طرح پیراهن مردانه اسپرت و مجلسی باید در هنگام انتخاب مدل پیراهن مردانه 2018 به جنس پارچه و مدل یقه و آستین پیراهن توجه کنید تا بتوانید انتخاب بهتر و مناسب تری از بین طرح های متنوع پیراهن مردانه 2018 داشته باشید.

     

    {KomentoDisable}

    Read more

  • راهنمایی برای تولید پوشاک و ایجاد تولیدی لباس

    این مقاله به عنوان راهنمایی برای تولید پوشاک و ایجاد تولیدی لباس محسوب می‌شود. از راه‌اندازی و اصول تولیدی لباس تا مدیریت، توسعه و بازار با شما خواهیم بود و منابع مفیدی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. آموزش‌های گردآوری شده شاید بتواند به شما در زمینه‌های مرتبط با تولید لباس یاری دهد. پیشاپیش از یاری رسانی صاحب نظران در بهبود این مقاله کمال تشکر را داریم.

     
     

    ♦ مراحل کلی و لازمه‌های تولید لباس


    تولیدی لباس

    اولین حرکت در ابتدا این است که با خود تکلیفتان را روشن کنید: 

    چرا می‌خواهید تولیدی پوشاک راه بیاندازید؟ برای موفقیت در کار تولید پوشاک نباید ملاک اولتان درآمدزایی باشد، زیرا در این صورت، شاید نتوانید چنانکه باید و شاید در این مسیر موفق شوید و پیشرفت کنید. تولید پوشاک دارای فراز و نشیب‌های فراوان و لازمه‌ی آن صبر و بردباری است و پیش از هر چیزی به علاقه و حوصله نیاز دارد. پیشنهاد می‌کنیم در اول کار حتی به فکر زیان نیز باشید و خود را برای مقابله با مشکلات آماده کنید.

    موارد مقدماتی برای راه‌اندازی تولید پوشاک به صورت کلی:

    • تهیه مکان، دستگاه و لوازم مناسب
    • اخذ جواز کسب از اتحادیه
    • جذب نیرو
    • الگو، برش و نمونه‌گیری
    • تهیه‌ی مواد اولیه
    • بازاریابی

     

    نکات مهم در رابطه با ایجاد تولیدی لباس:

    1. دانش خود را در زمینه‌ی پارچه و مواد اولیه بالا ببرید.
    2. بازار کار تولید پوشاک خود را مورد بررسی قرار داده و راه‌های فروش یا سفارش را بیابید.
    3. ارتباطات خود را در این زمینه افزایش دهید و با افراد بیشتری آشنا شوید.
    4. در همان به حساب و کتاب ابتدای مسیر اهمیت دهید تا با مشکلات عدیده مواجه نشوید.
    5. خط تولید را به نحوی بچینید که در وظایف نیروها تداخل ایجاد نشود.

    عملکرد تولیدیهای پوشاک به دو دسته تقسیم می‌شود:

    1. تولید سفارشی (مزدی‌دوزی): بازاریابی آن معمولا قبل از جذب نیرو و کلید موفقیت آن در گسترش ارتباطات است.
    2. تولید و فروش مستقل: نیاز به سرمایه‌گذاری، شناخت بازار و ارتباط با عمده‌فروشان دارد.

    الگو و برش از موارد مهم تولیدی پوشاک است و تاثیر بسیاری در فروش دارد. الگوها می‌توانند توسط برشکاران پرتجربه از روی یک نمونه لباس کپی شوند، همچنین می توان از الگوهای آماده یا طراحان الگو بهره گرفت.

    مجوزهای لازم: برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، اخذ مجوز اهمیت بالایی دارد. برای این امر می‌توانید به اتحادیه‌های مربوطه‌ی شهر خود مراجعه و با ارایه‌ی مدارک، جواز کسب دریافت کنید. جواز کسب، اجازه‌نامه‌ای است که طبق مقررات قانون نظام صنفی از طرف اتحادیه‌ی صنوف تولیدی و خدمات فنی، به فرد صنفی برای اداره‌ی محل کسب شخصی داده می‌شود. در شرکت‌هایی که به ثبت رسیده‌ است، پروانه به نام شرکت صادر می‌شود.

     

    ♦ ایجاد تولیدی لباس کوچک

    ابتدا روش آسانی را در رابطه با ایجاد تولیدی لباس کوچک، مورد بررسی قرار می‌دهیم. این روش برای کارگاه خیاطی با تولیداتی که نیازمند دستگاه‌های مخصوص نیستند، مناسب است و می‌توان با این روش، دوزندگی کوچکی را راه‌اندازی کرد.

    این موارد نمونه‌ای از سیر تولید،  دوخت یک تی‌شرت ساده است: برش کار، درست کردن قابک، چسباندن قابک به پیش، وصل سرشانه‌ها، وصل یقه، وصل آستین به صورت باز، دوخت بغل و زیر آستین، دوخت پایین کار، دکمه و مادگی و در آخر نخ‌کشی، بخار و بسته‌بندی.

    مکان مناسب

    اولین کاری که برای راه‌اندازی کارگاهی کوچک باید انجام دهید، تهیه‌ی جایی مناسب برای تولید است. نقطه ضعف راه‌اندازی این نوع کارگاه دوخت این است که مکان تولید جهت تکمیل فرآیند تولید و دوخت باید به اماکن خدماتی تولید پوشاک (که در مرحله بعدی ذکر شده) دسترسی داشته باشد. این نوع تولیدی لباس به مکان بسیار وسیعی نیاز ندارد و اندازه‌ی آن در حدی باشد که در آن ۴ چرخ خیاطی، یک میز برش و جایی برای دپو و وسط کاری قرار گیرد.

     

    موارد و لوازم مورد نیاز کارگاه کوچک

    برای یک تولیدی کوچک به ۳ الی ۴ چرخ خیاطی احتیاج دارید که شامل انواع زیر می‌شود: میز برش، راسته‌دوز، میان‌دوز، زیگزال. برای تکمیل فرایند تولید کارگاه‌های خیاطی کوچک، اماکن خدمات تولید زیادی وجود دارد که می‌توانند عملیاتی همچون دکمه مادگی، گلدوزی، بخار، بسته‌بندی و غیره را انجام دهند.

     

     {KomentoDisable}

     

    Read more

  • نحوه اتو کردن پیراهن مردانه با اتو بخار

     

    نحوه اتو کشیدن پیراهن مردانه با اتو بخار تفال

     

    نحوه اتو کردن پیراهن مردانه با اتو بخار

    ما قصد داریم مرحله به مرحله با تصاویر به شما آموزش دهیم که چگونه با اتو بخار  خیلی راحت وبی دردسر در مدت ۳دقیقه یک پیراهن تمیز ولی چروکیده ی مردانه را اتو بکشید.

    -ابتدا یقه را روی میز اتو پهن میکنیم،سپس یقه را از داخل بخوبی با اتوبخار اتو می زنیم .

    در مرحله ی بعدی یقه را از بیرون اتو میزنیم.

     

    -سرشانه ها

     

    در این مرحله نوبت میرسه به سر شانه ها،به نحوه پهن کردن سر شانه ها روی میز اتو در تصویر توجه کنید

    اتوبخار  را به قسمت بالای آستین برده و شانه و سرشانه را اتو بزنید،سرشانه دیگه رو هم به همین صورت اتو بزنید.

    برای اینکه مطمئن شوید روی لباس برق نیفتد، بهتر است، لباس را پشت و رو کنید و سپس اتو بزنید، یا پارچه ای نازک به روی لباس قرار دهید.

    -گام بعدی اتو کردن آستین ها است

    اول سجاف و مچ آستین را اتو کنید، بهتر است ابتدا مچ را از سمت داخل و سپس از سمت رو اتو کنید.

    آستین پیراهن را روی میز اتو قرار داده و به خوبی اتو کنید، به طوری که روی آستین کاملا صاف شود.

    سپس سمت دیگر آستین را روی میز پهن کنید و زیر آستین را هم اتو کنید. به طوری که خط روی آستین کاملا اتو شود. هر دو آستین را به همین صورت اتو کنید.

     

    -اتوی قسمت جلویی پیراهن مردانه

    جلوی پیراهن را صاف روی میز اتو پهن کنید.

    از بالا به پایین به خوبی اتو کنید

    ممکن است برای قسمت بالای پیراهن استین ها کمی مشکل ساز شوند اما با کشیدن شانه به بیرون به سادگی میتوانید این قسمت را هم بخوبی اتو بزنید.

    -پشت پیراهن

    این مرحله؛مرحله ی آخر است، که یجورایی میشه گفت آسان ترین قسمت هم است، پشت پیراهن را روی میز اتو پهن کنید و سر تا سر ان را اتو کنید.

     

     

    -توجه داشته باشید که بلافاصله پس از اتمام اتو کشیدن پیراهن با اتو بخار آن را نپوشید، چون که ممکنه اتوی لباس به هم بریزد،پیراهن را به چوب لباسی آویزان کنید و ۵دقیقه صبر کنید بعد میتوانید بپوشید.

     

    {KomentoDisable}

     

     

    Read more

  • تاریخچه پیراهن مردانه‌

    داستان پیراهن مردانه

    تاریخچه پیراهن مردانه‌ پیشینه‌ای بسیار طولانی دارد و طراحی امروزی آن از اواخر قرن نوزدهم آغاز شد. در سال ۱۸۷۱ شرکت برون و دیویس (Brown & Davis Co) اولین نوع پیراهن را که قسمت سینه آن با دکمه بسته می‌شد، به ثبت رساند.

    تا پیش از آن مردم پیراهن را از سر به تن می‌کردند و پیراهن به یکی از لباس‌های محبوب آقایان تبدیل شد. تا قرن هجدهم پیراهن به عنوان زیرپوش استفاده می‌شود و تنها یقه آن قابل مشاهده بود. تا اواخر قرن نوزدهم پیراهن سفید مظهر ادب بود.

     

    فقط ثروتمندان پیراهن خود را چندین بار برای شستشو می‌دادند. با توجه به اینکه انجام بسیاری از کارها به تمیزی پیراهن صدمه می‌زد، فقط شخصیت‌های خاصی مثل اشراف و ثروتمندان می‌توانستند آن را بپوشند. در اواخر قرن نوزدهم پیراهن‌های راه راه هم به عرصه مد وارد و البته به سختی به عنوان بخشی از استایل رسمی – اداری آن زمان پذیرفته شد.

    فرم یقه یکی از اجزای اصلی پیراهن است. در گذشته یقه پیراهن‌ها به گونه‌ای دیگر برش زده می‌شد و تفاوت اصلی آن‌ها در یقه ایستاده و یقه معمولی بود. تا اواخر قرن نوزدهم یقه ایستاده تنوع زیادی داشت و اندازه دور گردن، پهنای یقه را تعیین می‌کرد. به مرور یقه ایستاده جای خود را به یقه معمولی (شکاری) داد. از دهه ۳۰ یقه ایستاده با فراک و اسموکینگ ست می‌شد. یکی از پیژگی‌های این پیراهن‌ها، قابلیت تعویض یقه‌ بود؛ به همین دلیل بدون اینکه بخش‌های دیگر پیراهن آسیبی ببیند، یقه به صورت روزانه قابل شستشو بود. از اواخر جنگ جهانی اول، پیراهن به شکل امروزی شکل گرفت و از آن زمان تغییر چندانی نکرد. فقط در دهه ۶۰ با کنار رفتن جلیقه، جیب به پیراهن اضافه شد؛ پیراهن‌های سنتی جیب سینه ندارند. پیراهن خوب در یک نگاه هرچه تعداد بخیه‌ها بیشتر باشد،

    پیراهن محکم‌تر است. پیراهن‌های خوب هشت بخیه در یک سانتیمتر دارد و با ماشین تک‌سوزن دوخته می‌شود (حتی برای دوخت‌های دوتایی). این کار موجب می‌شود پیراهن پس از شستشو روی درز‌ها موج نداشته باشد. در پیراهن‌های درجه متوسط از ماشین دوسوزن که دوخت موازی می‌زند، استفاده می‌شود. پیراهن خوب باید دارای تلق قابل جداسازی گوشه یقه باشد.

    تلق‌ها در واقع شکل هلالی خاصی به یقه می‌دهد، مخصوصاً هنگام استفاده از کراوات، از بلند شدن نوک آن جلوگیری می‌کند. خوب است بدانید که پیراهن‌های یقه دکمه‌دار نیاز به تلق ندارد. در یک پیراهن خوب راه‌های سرشانه به آستین باید دقیقاً جفت شود. در تولید پیراهن‌های مرغوب همیشه به جفت شدن طرح پارچه توجه می‌شود. در یک پیراهن خوب محل وصل آستین به مچ چند پیلی دارد. اغلب یک دکمه کوچک بالای مچ آستین دوخته می‌شود تا زیبایی بیشتری به آستین پیراهن ببخشد. تکه سرشانه پشت از خیاطی سنتی پیراهن برگرفته شده است. این پیراهن‌ها برای افرادی که سرشانه‌های بلندی دارند، مناسب است. در تولید انبوه، این روش هزینه‌بر است.

    {KomentoDisable}

    Read more

  • دوخت صنعتی پیراهن مردانه

     

     

    در این ویدیو گذشت و گذاری می‌زنیم در یک کارگاه صنعتی بزرگ تولیدی  پیراهن مردانه و از نزدیک با مراحل دوخت پیراهن مردانه آشنا می‌شویم! …

     

    امروزه با ورود دستگاه های جدید صنعت دوخت و دوز به بازار ، در کم‌ترین مدت  می‌شود پیراهن های با کیفیتی تولید کرد.

     

    به طور کلی دوخت پیراهن مردانه این‌گونه دسته بندی می‌شود

    •  برش پارچه پیراهنی توسط برشکار ماهر و برش لایی مچ و یقه به وسیله دستگاه قالب لایی بر (چینش الگو مطابق با سایز بندی درخواست شده با حداقل مصرف پارچه)

    •  لایی چسبانی مچ و یقه و پرس آن‌ها به وسیه خرچکارچین (دقت بالا برای جلوگیری از رفتن پرز و نخ مابین لایی و پارچه)

    •  اتوی پیش‌کار و جیب و سجاف به وسیله فولدر های مخصوص (به وسیه خرجکارچین)

    •  دوخت تنه و یقه پیراهن‌ها به وسیله چرخکارهای ماهر پیراهن‌دوز (تنه دوز، سجاف دوز، دوسوزنه دوز، دمپا دوز،یقه دوز)

    •  دکمه و مادگی

    •  سرنخ و کنترل کیفیت دوخت

    •  اتو پیراهن و بسته بندی

    برای موفقیت در تولید پیراهن، علاوه بر ماشین آلات دوخت و خیاطی نیاز به چرخکار های ماهر و با تجربه داریم.

    این مراحل کلی دوخت یک پیراهن مردانه هست که بستگی به بزرگ یا کوچک بودن کارگاه تولیدی پیراهن مراحل دوخت گسترده تر یا جمع و جور تر می‌شود. امیدواریم به زودی  شاهد این باشیم  که در کشور عزیزمون، ایران هم خط تولید های بزرگ و مجهز راه اندازی بشه که علاوه بر کمک به اقتصاد کشور، موجب اشتغال زایی برای جوانان بشه…

    Read more

  • درسهایی از صنعت پوشاک ترکیه

    درسهایی از صنعت پوشاک ترکیه

    رقابت پذیری، راز پنهان موفقیت

     

    مقدمه

    در حالی که تولید کننده داخلی همواره از فشار واردات قانونی و غیرقانونی پوشاک شکایت دارد و در دولتهای مختلف یکی از انتظارات اصلی تولید کننده وضع تعرفه های سنگین بالای صد و صدو پنجاه درصد بر روی پوشاک است. همسایه ما کشور ترکیه در طول دهه های گذشته آنچنان رشد داشته است که به یکی از قطبهای جهانی پوشاک تبدیل شده است، ازینرو شاید در این زمان مرروی بر صنعت پوشاک و نساجی کشور همسایه خالی از فایده نباشد.

     

    وضعیت فعلی صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

    اگرچه سابقه صنعت نساجی در ترکیه به قرن هفده میلادی در امپراطوری عثمانی بازمی گردد، اما صنعت نساجی در قرن بیستم و با تاسیس کشور ترکیه وارد دوره نوسازی و مدرنیزاسیون شد، به تبع رشد کمّی و کیفی صنعت پارچه بافی این کشور به عنوان لوکوموتیو صادرات، بخش پوشاک آماده مصرف (Ready-to-wear ) هم به مرور رشد کرد. در دو دهه اخیر همواره بیش از ده درصد کل صادرات ترکیه از آن این صنعت بوده است، جالب است بدانیم تقریبا نیمی صادرات پوشاک ترکیه به کشورهای اتحادیه اروپا تعلق دارد. آلمان، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، هلند، دانمارک، آمریکا، بلژیک و سوئد مقاصد اصلی صادراتی این کشور به شمار می آیند.

    وضعیت مناسب صادرات صنعت پوشاک ترکیه دلایل متعددی دارد که در ادامه برخی این موارد را بررسی خواهیم کرد:

    • ترکیه از نظر مواد اولیه نساجی کشوری غنی به شمار می آید، ترکیه هفتمین کشور تولیدکننده پنبه در جهان است.

    • ترکیه موقعیت جغرافیایی مناسبی در میان اروپا، و آسیا و از طریق دریای مدیترانه با آفریقا دارد. درحالی که بخش تولید در استانهای داخلی و آسیایی ترکیه به سرعت در حال رشد است، . استانبول با مراکز خرید متعدد و حضور برندهای ترک و خارجی در حال تبدیل شدن به پایتخت مد جدید در کنار شهرهای پاریس، میلان، نیویورک و لندن است.

    • این کشور دارای نیروی کار جوان و ماهر در بخش پوشاک و نساجی است. هم بخش دولتی و هم سازمانهای غیردولتی از نیروی کار با آموزشهای فنی به منظور حفظ سطح مهارت نیروی کار حمایت می کنند. نیروی کار ترکیه از نیروی کار آسیایی ماهرتر و از نیروی کار اروپایی ارزانتر است.

     

     

    • شرایط نیروی کار در صنعت پوشاک ترکیه به مراتب مناسبتر از کشورهایی نظیر بنگلادش و چین است و مشکلات مربوط به سلامتی و شرایط انسانی کار در این کشور کمتر از رقبای آسیایی خود است.

    • صنایع زیرمجموعه و فینیشینگ در ترکیه از عملکرد خوبی برخوردارند، بیش از 320 شرکت درترکیه ظرفیت قابل توجهی برای صنعت فینیشینگ در صنعت پارچه و پوشاک این کشور ایجاد کرده اند.

    • بنابر بررسی محقق بیش از 5200 شرکت ترک در وبسایت ترکیش فشن ثبت شده اند، و بیش از 1700 کلکسیون مختلف را به بازار عرضه می کنند، این ظرفیت بالا به تولید محصولات متنوع و گسترده از پوشاک سطح بالا (Haute-Couture ) تا محصولات بازار انبوه منجر شده است. اغلب شرکتهای پوشاک ترکیه، سازمانهای کوچک و متوسط (SME ) هستند، امری که به تنوع تولید و انعطاف پذیری صنعت در برابر تغییرات اقتصادی منجر شده است. (Turkish Fashion - All About Turkish Fashion and Textile)

    • تجهیزات تولید و فناوریهای جدید در شرکتهای ترکیه ای بیش از سایر کشورهای منطقه قابل مشاهده است. اغلب شرکتها مدرن و مجهز هستند و موفق به دریافت گواهینامه های کیفیت ایزو 9001 و 9002 شده اند.

    • قرارداد تجارت آزاد میان ترکیه و اتحادیه اروپا (از سال 1996) فعالیت شرکتهای ترکیه ای را تسهیل کرده است.

    • در سالهای اخیر به موازات رشد شاخصهای اقتصاد کلان این کشور، بخش خرده فروشی ترکیه رشد خوبی داشته است، بخش خرده فروشی این کشور در حال حاضر در دنیا رتبه دهم و در اروپا رتبه هفتم را دارا است.

    • ترکیه دارای جمعیت جوان با مشخصات دموگرافیک مشابه با کشورمان است حدود 17% از جمعیت این کشور در سن 15 تا 24 سال قرار دارند این عدد برای ایران 19% و برای کشوری مانند آلمان 11% است، میانه سن مردم ترکیه 30 سال است، در ایران این میانه 29 سال و در آلمان 47 سال است، همچنین افزایش درآمد مصرف کنندگان در شهرهای بزرگ، و علاقمندی ایشان به پیروی از روندهای صنعت مد و پوشاک از مزایای صنعت پوشاک ترکیه است.

    • همکاری میان برندهای خارجی و توزیع کننده های ترک منجر به رشد این صنعت شده است. فعالیت بیش از 800 برند پوشاک در ترکیه، 25 میلیارد دلار گردش مالی سالانه ایجاد کرده است، از این میان تنها 200 برند خارجی هستند و 600 برند ماهیت داخلی دارند.

    • بیش از 16 دانشگاه و موسسه آموزش عالی در ترکیه دوره های طراحی لباس ارائه می دهند.

     

     

    رقابت پذیری کلید پیشرفت صنعت پوشاک ترکیه

    در تحقیقی که در سال 2012 توسط دانشگاههای نورثومبریا از انگلستان، زیروه از ترکیه و سودرتون از سوئد درباره رقابت پذیری در صنعت نساجی و پوشاک ترکیه انجام شده است، 202 فعال صنعت پوشاک و نساجی ترکیه، عوامل مدیریت کیفیت، تمرکز بر بازارهای خارجی، تولید تحت لیسانس برندهای خارجی، دسترسی قابل اطمینان به مواد اولیه و زیرساختهای تولید، برقراری ارتباطات شخصی و سازمانی، ایجاد تمایز در محصولات از طریق طراحی و برندینگ، و حمایت دولتی را مهمترین عوامل افزایش رقابت پذیری شرکتهای ترک در عرصه جهانی دانسته اند.

    مطابق با نتایج این تحقیق، تلاش مدیران شرکتهای ترکیه ای برای ایجاد تمایز محصول از طریق استراتژی تحقیق و توسعه، و نوآوری از مهمترین عوامل افزایش قدرت رقابت این صنعت بوده است. شرکتهای ترک برخلاف اکثر شرکتهای اقتصادهای در حال توسعه که به دام جنگ قیمتی افتاده و با کاهش قیمتها و به تبع آن کاهش دستمزدها از مهارت نیروی کار می کاهند و در نهایت قدرت رقابت پذیری خود را می کاهند، راه دیگری ر در پیش گرفته و با تمرکز بر طراحی و برندسازی، ماشین و تکنولوژی تولید، تمایز در محصول و قدرت رقابت پذیری را برای خود حفظ کرده اند.

    همچنین شرکتهای ترک به سبب حضور در بازارهای خارجی به قدرت رقابت پذیری بالاتری دست یافته اند. از نتایج دیگر این تحقیق، اهمیت کمتر برقراری ارتباطات سیاسی و حمایت دولتی برای شرکتهای ترکیه ای نسبت به سایر عوامل است. در واقع حضور این شرکتها در بازارهای بین المللی ایشان را از حمایت دولتی بی نیاز کرده است. (Lau, 2012)

    تلاشهای این کشور برای ارتقا وضعیت فعلی

    در سال 2009 وزارت اقتصاد ترکیه" سند استراتژی صادرات 2023 ترکیه: را تدوین کرد، هدف این سند دستیابی به صادرات 500 میلیارد دلاری، رتبه دهمین اقتصاد جهانی و رسیدن به سهم 1.5 درصدی از تجارت جهانی در سال 2023 یعنی صدمین سال تأسیس کشور ترکیه است.

    مروری بر اهم موارد این استراتژی می تواند مسیر ترسیمی این کشور برای تولید و صادرات پوشاک و منسوجات به عنوان یکی از پایه های اقتصاد ترکیه را نشان دهد. 

    • تدوین پروژه های متعدد تحقیق و توسعه برای صنایع مختلف به جهت افزایش قدرت رقابت پذیری بخش صادراتی 

    • افزایش کمیت و کیفیت حضور ترکیه در نمایشگاههای عمومی و تخصصی بین المللی

    • استراتژی تنوع بخشی به بخشهای مختلف و همچنین گسترش تولید در استانهای مختلف ترکیه 

    • افزایش ظرفیت صادراتی شرکتهای کوچک 

    • افزایش تعداد برندهای بین المللی ترک 

    • تبدیل استانبول به پایتخت بین المللی فشن، نمایشگاههای بین المللی و مرکز تجاری در مقیاس جهانی

    • حمایت از تأمین و واردات مواد اولیه کلیدی

    • ایجاد خوشه های صنعتی و کسب و کاری به منظور افزایش رقابت پذیری بین المللی

    • بهبود امکانات حمل و نقل و لجستیک 

    • توسعه ابزارهای فایننس بین المللی

    ترکیه در نظر دارد با اجرای این استراتژی، تولید با فناوری و کیفیت پایین را به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا تبدیل کند، صنعت پارچه و پوشاک یکی از مهمترین صنایعی است که از این استراتژی در سالهای آتی سود خواهد برد. 

    همچنین، نقش سازمانهای غیر دولتی در صنعت پارچه و لباس ترکیه بسیار با اهمیت و موثر بوده است، طراحان جوان زیادی به یمن حمایت از شرکت در نمایشگاههای جهانی و مسابقات برگزارشده توسط سازمانهایی نظیر انجمن صادرکنندگان لباس و پارچه استانبول ITKIB به بازار مد جهان معرفی شده اند. علاوه بر این ایتکیب در سالهای اخیر امکان آموزش ضمن خدمت برای بیش از 4400 نفر کارکنان شرکتهای مختلف ترکیه ای را فراهم کرده است. از دیگر اقدامات اتکیب ایجاد و ارائه آموزشهای حرفه ای در 7 هنرستان طراحی پارچه و لباس در ترکیه بوده است. (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri)

     

     

    درسهای از صنعت پوشاک ترکیه

    درس اول- رقابت بالاخره درب خانه همه را می کوبد، به استقبال فضای رقابت بین المللی برویم

    مرور تاریخ کسب و کار در همه صنایع و کشورها بیانگر این اصل است که کسب و کارها به سمت رقابت بیشتر پیش می روند، اگر از کاهش تعرفه 200 درصدی به 160 درصد واهمه داشته باشیم، هیچگاه نخواهیم توانست در محیط رقابت به موفقیت برسیم. زمانی که در دهه 90 تجارت آزاد میان ترکیه و اتحادیه اروپا به تصویب رسید، صنعت پارچه و پوشاک ترکیه در وضعیت فعلی که بیش از 65 درصد تولیدات آن صادر می شود، قرار نداشت و محصولات آن تنها از حیث قیمت با منسوجات و پوشاک اروپایی قابل رقابت بود، این در حالی است که امروز ترکیه بیش از 3% تولیدات پوشاک جهان را از آن خود کرده است و هفتمین تأمین کننده پوشاک جهان است.

     

    درس دوم- جاده موفقیت طولانی است

    تلاشهای ترکیه در صنعت نساجی به سالهای اخیر محدود نمی شود. در دوره بین سالهای 1923 تا 1962 تمرکز این کشور بر تولید پنبه بود و ترکیه به تولیدکننده عمده پنبه در جهان تبدیل شد. دوره پس از آن دوره رونق صنعت نساجی است. دهه 70 میلادی دوره تولد صنعت مدرن پوشاک ترکیه است، دهه 80 میلادی دوره گذار این شرکت از تولید داخلی به صادرات بود، در دهه 90 سهم صادرات پوشاک از کل صادرات این کشور به 20 درصد رسید.

    نباید انتظار داشته باشیم که به یکباره از فضای محدود داخلی عبور کنیم و درهای بازارهای جهانی به رویمان باز شود.

    درس سوم -یا همه باهم باید رشد کنند یا همه با هم زیان می بینند

    صنعت پوشاک و نساجی تنها شامل تولید کنندگان نمی شود، این صنعت وقتی کامل می شود که کل زنجیره ارزش آفرینی با هم رشد کنند. تجربه ترکیه نشان می دهد که همه بخشها شامل کشاورزی و تولید پشم و پنبه، تولید پارچه، طراحی پارچه، طراحی مد و لباس، خرده فروشی، نمایشگاهها، بخش حمل و نقل، دانشگاهها و موسسات، و دولت می بایست به صورت سیستمی به فعالیتهایی بپردازند که دارای همسویی با هم بوده و به تقویت تولید و صادرات منجر می شود. نقش دولت در این میان به مثابه هماهنگ کننده تمامی بخشهای زنجیره ارزش صنعت بسیار حائز اهمیت است.

    درس چهارم- نقطه آغاز را درست شناسایی کنیم

    یکی از مزایای رشک برانگیز بازار ترکیه برای شرکتهای پوشاک اروپایی، وضعیت مناسب دموگرافیک این کشور با جمعیت جوان و بازار مصرف بزرگ و روبه رشد است. این درحالی است که کشورمان ایران دارای شرایطی مشابه با ترکیه در درصد جمعیت جوان به کل جمعیت و میانگین سنی جامعه است. 

    نقطه آغاز صنعت پوشاک، همانند دیگر کسب و کارها نه در نقطه تولید که در بخش مصرف قرار دارد. این البته یک اصل مسلم علم بازاریابی است که در هر دوره مدیریت بازاریابی می توان آن را شنید، اما عمل به آن چنان که می نماید، آسان نیست. این که از دولت بخواهیم به جای توجه به مصرف کننده تعرفه 200 درصدی برای واردات وضع کند، نشان می دهد که اولین و بدیهی ترین اصل علم بازاریابی چندان هم که می اندیشیم طرفدار ندارد، البته نگاه تعرفه محور مسلما منافع بلندمدت را ارضا نخواهد کرد.

    درس پنجم- روحیه تلاشگری کارآفرینان به تنهایی نمی تواند تمام موانع را از پیش رو بردارد 

    وضعیت فعلی صنعت پوشاک و نساجی ترکیه، بیش از هرچیز نشانگر حمایت دولتمردان این کشور از تولید و صادرات و کمکهای اصولی به کارآفرینان چه در بخش تولید و چه در طراحی و توزیع بوده است. نوسازی و تجهیز صنایع ترکیه به ابزارهای تولید مدرن از علل پیشرفت این صنعت در این کشور بوده است. همچنین صاحبان تولید ایرانی در رقابت با همتایان ترک خود مواد اولیه را با قیمت بالاتری خریداری می کنند. کشاورزان و دامداران هم به نوبه خود گلایه هایی دارند به نحوی که تولید پنبه ایران در طول زمان روندنزولی داشته است. حمایت دولت از صنعت پوشاک نباید صرفا به وضع تعرفه فرو کاسته شود، بلکه می بایست فضای کلی تولید و کسب و کار را تسهیل نماید.

    درس ششم- دستیابی به ارزش افزوده بدون توجه به هنر- صنعت طراحی مد و لباس ممکن نیست

    در دهه های اخیر برندهای ترک به مدد پیشرفت هنر- صنعت طراحی لباس توانسته اند راه خود را به بازارهای بین المللی باز کنند. این برندها تنها به شرکتهای بزرگ محدود نمی شوند، برندهای ترک از طراحان مستقلی نظیر سیمای بلبل، بهارکورسان، هاکان ایلدیریم ، آتیل کوتوغلو تا برندهای بزرگتری نظیر آرگاند، ماوی، کراس جینز و غیره را شامل می شوند که اکنون شهرت جهانی دارند، همچنین ترکیه بیشترین فروش در محصولات مد اسلامی را داراست.

     

    امیرحسین سرفرازیان

    محقق بازاریابی

    Read more

  • جدیدترین تکنولوژی های چرخ خیاطی در دنیا

    جدیدترین تکنولوژی های چرخ خیاطی

     
     

     

     

     

     

    محصولات نیو تک که در ترکیه تولید می شوند دارای محصولات بسیار مدرن و با کیفیت می باشد که هم اکنون می توان اطلاعات آن را در سایت www.zigzaag.ir ملاحظه نمود.

    چرخ خیاطی صنعتی:
    مدل پیشرفته چرخ خیاطی‌های قدیمی است و امکانت زیادی برای راحتی کار برروی آنها نصب شده است. کار با چرخ خیاطی‌های برقی که از نیروی برق برای کار استفاده می‌کند، بسیار راحت تر از کار با چرخ خیاطی‌های دستی است.
     
    بازار این روزهای چرخ خیاطی:
    در حال حاضر در بازار چرخ خیاطی انواع نمونه‌های چرخ‌های دستی، برقی و صنعتی با برندهای گوناگون موجود است. برندهای ژانومه، سینگر، مارشال و… از برندهای خارجی و کاچیران از ایرانی‌های مطرح در بازار داخلی است. در این مورد ذکر این نکته ضروری است سینگر قدیمی دیگر در حال بازنشسته شدن از بازار است و در مقابل ژانومه برندی مطرح در بازار است. 
     

     

    نکاتی برای خرید چرخ خیاطی

     

     بودجه و نوع چرخ خیاطی را مشخص کنید:

    قبل از هر اقدامی میزان بودجه و نوع چرخ خیاطی را که میخواهید و همچنین برند آن را مشخص کنید. در این صورت انتخاب ساده‌تری در این بازار پرتنوع خواهید داشت.
     

     چرخ خیاطی ماکو گرد بخرید:

    دقت کنید که چرخ ماکو گرد باشد. هرگز چرخ‌های ماکو دراز نخرید؛ زیرا این نوع چرخ‌ها ارتعاش زیادی دارند، در صورتی‌که چرخ باید بدون صدا و ارتعاش کار کند.

     

     چرخ به روز بخرید:

    کالاهای به روز و مدرن دارای ویژگی‌های کاربردی به روزتری نیز هستند. پس سعی کنید از میان نمونه‌های به روز و جدیدتر خرید کنید.

     

     چرخ خیاطی خریداری کنید که انواع پارچه را بدوزد:

    چرخ باید دارای پایه فشاردهنده قوی باشد که به‌وسیله آن بتوان انواع پارچه‌های ضخیم و درزهای کلفت را دوخت.

     

     چرخی خریداری کنید که از تمام برنامه‌های دوخت پشتیبانی کند:

    بعضی چرخ‌ها علاوه بر دوخت مستقیم و منظم، دوخت‌های زیگزاگی با عرض و طول‌های متفاوت از هم انجام می‌دهند. تکنیک جدید در رشته خیاطی با ساختن چرخ‌های جدید زیگزاگ و دو سوزنی وسائل خودکاری که در آنها به کار رفته است، حقیقتا اعجاز می‌کند. این وسایل خودکار حتی کار خیاط مبتدی را به‌صورت کار یک هنرمند جلوه‌گر می‌سازد. این نوع چرخ‌ها به‌خصوص برای دوختن جا دکمه، تور دوزی، حاشیه‌دوزی، دوختن روبان و طرح‌های آپلیکه، پنبه‌دوزی، سجاف‌های گرد و کارهای تعمیری مختلف بسیار مناسبند.
     

    چرخ خیاطی استوک نخرید:

    چرخ‌های کارکرده و مستعمل و اصطلاحا استوک که سال‌ها در کشورهای مختلف جهان به مردم گوناگون با فرهنگ‌های مصرف مختلف خدمت کرده‌اند و هم‌اکنون در بازار کشورهای جهان سوم از جمله کشور خودمان به فروش می‌رسد و با وجود کارکرد زیاد و جابه‌جایی قطعات معیوب اصلی با نوع متفرقه از لحاظ کیفی مردود و در شان خریداران ایرانی نیست.

     

    آموزش اولیه را فراموش نکنید:

    شرکت‌های عرضه کننده ایرانی و برخی از برندهای وارداتی برخی از آموزش‌های رایگان ابتدایی را به خریدار ارائه داده یا آموزش‌هایی از طریق دفترچه راهنما به خریدار ارائه می‌دهند. بهتر است به این نکات آموزشی توجه کنید یا دفترچه را به خوبی مطالعه کنید؛ زیرا این موضوع منجر به افزایش طول عمر دستگاه می‌شود.

     

    از خرید چرخ خیاطی بدون ضمانت خودداری کنید:

    سعی کنید حتما چرخ خیاطی با گارانتی خریداری کنید و در ضمن چرخ خیاطی بخرید که در کلیه نمایندگی‌های مجاز وسایل تعمیر و سرویس آن موجود باشد.
     
     
     {KomentoDisable}
     
     

    Read more

  • همه چیز درباره پیراهن یقه دیپلمات/ چه کسی مبتکر این مدل یقه است؟

    بنیان گذار پیراهن

    بنیان گذار یقه دیپلمات کیست؟

    تاریخچه /توکلی یا ولایتی
    دلیل اینکه خیلی از سیاستمدار ها از یقه دیپلماتیک استفاده می کنند چیست؟
    در دولت زمان جنگ من سخنگوی دولت بودم. یکی از شهدا، شهید محمد تقی شرعی فرزند آیه الله شرعی عضو فعال جامعه مدرسین- خدایش عافیت دهد- که طلبه با سوادی بود به من گفت :« ما لباس ملی طراحی کردیم که راحت باشد و پیراهنی دوختیم که پیراهن حزب الهی است. تو که سخنگوی دولت هستی این را بپوش و برو پشت دوربین تا از این طریق ترویج شود.» این پیراهن بدون یقه بود. همسرم همان دوران از این نوع پیراهنها برایم دوخته بود، شهید شرعی تنم دیده بود. پیراهن پیشنهادی او بلند بود و جیب هم داشت. من این لباس را پوشیدم و رفتم در دولت. بعد در جلسه دولت مهندس موسوی گفت:«چه پیراهن خوبی؟چقدر خوب است همه از این پیراهن بپوشیم. اگر ۱۵ تا ۱۶ میلیون نفر پیراهن بدون یقه داشته باشند، چقدر در پارچه صرفه جویی می شود؟»

    از آن به بعد، پیراهن بی یقه پیراهن رسمی سیاستمدار های ایرانی شد. حتی کار به جایی رسید که پیراهن بدون یقه از پیراهنهای دیگر گران تر شد. و همیشه هم با کت شلوار است. متاسفانه این نحوه پوشش این قدر رواج یافته که برخی در تابستان هم کت و شلوار می پوشند.

    منبع:روزنامه قدس (آنلاین)۱۳۹۱/۱/۷احمدتوکلی

    ******************

    اما آقای دکتر ولایتی هم مدعی است که  ” یقه دیپلمات ،یقه آخوندی ” از ابتکارات اوست

    آقای دکتر! این یقه‌های دیپلماتیک معروف به یقه آخوندی – که خود شما هم الان دارید- از دوران شما در وزارت خارجه و بین سایر مسئولان باب شد، درست است؟
    اسم این یقه‌ها، یقه آخوندی نیست. این معروف به یقه ولایتی است و من نمونه‌های مختلف از اینها دارم.
    یعنی این یقه‌ها ابتکار شخصی شما بوده؟
    بله، ما در وزارت خارجه سعی کردیم لباسی داشته باشیم که مقداری بوی هویت ایرانی بدهد.
    یادتان هست چه سالی بود؟
    اوایل دهه ۶۰، در حقیقت بنده با کنار گذاشتن پیراهن یقه‌دار، این پیراهن را با این مدل (که با آنهایی که یقه صاف دارد ، یک تفاوتی دارد و یک منحنی جلویش دارد) سعی کردم با خیاط‌هایی که کار دوخت این مدل را بر عهده داشتند، صحبت کنیم تا بالاخره حاصل این شد که می‌بینید.
    در واقع طراحی این نوع یقه‌ها توسط شما، یک کار هدف دار و درازمدت بود؟


    بله.
    در نظام هم جا افتاد.
    بله، از آن به بعد اسم این یقه‌ها شد یقه دیپلماتیک یا ولایتی. الان شما از خیاط پیراهن بخواهید، می‌پرسد یقه آخوندی؟ ولایتی؟ دیپلماتیک؟ چه مدلی می‌خواهید، بعضی‌ها دکمه را بالا می‌بندند مانند کشیش‌ها.
    این ابتکار شما جهانی هم شده است؟ یعنی در جاهای دیگر دنیا هم این را به اسم یقه ولایتی می‌شناسند؟
    دوستان می‌گفتند در شانزه‌لیزه این را به «یقه ولایتی» می‌شناسند، من این را با تردید پذیرفتم تا این‌که چند سال پیش یک گروهی از آمریکایی‌ها که شیعه شده بودند و به ایران آمده بودند، خواستند که با من ملاقات کنند. یکی از آنها که دورگه سیاه و سفید بود، با همان لهجه آمریکایی که سیاه‌ها حرف می‌زنند، به یقه من اشاره کرد و با زبان خودش گفت: this is V -Collar
    یعنی«هی این که یقه ولایتیه» و این‌که این یقه آنجا هم منتسب به ولایتی است، این نکته را نشان می‌دهد که ما هم مثل هر ملت دیگری لازم داریم لباس ملی خود را تعریف کنیم.
    خوب شما بجز یقه، روی لباس هم فکر کردید و این قضیه ادامه‌دار خواهد بود؟
    این کار من نیست، بلکه کار آن کسانی است که طراح لباس هستند و یک عزم راسخی می‌خواهد که صورت بگیرد. یک روزی لباس ملی ما را از تن درآوردند و تحت عنوان لباس متحدالشکل کت شلوار تن مردم کردند و کلاه ژاندارم‌های فرانسه را به سر گذاشتند به اسم کلاه پهلوی، خوب اگر قرار بود این فرض را بپذیریم لباس‌ها باید یک شکل باشد یکی از مدل‌های ایرانی را با ترکیبی از لباس‌های اقوام مختلف انتخاب می‌کردند که هویت ملی ما تضعیف نشود.مصاحبه جام جم بادکترولایتی۱۷دیماه۱۳۹۱

                                                                                                  ***

    نظر ظریف در مورد یقه ولایتی چیست؟
    همه چیز درباره پیراهن یقه دیپلمات/کدام وزیر مبتکر این مدل یقه است؟
    محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در برنامه تلویزیونی شب آفتابی در ۱۲ مهر ۹۲ در پاسخ به سوال مجری برنامه که از او پرسید چه زمانی یقه دیپلماتیک ایرانی باب شد؟، گفت: من آن موقع ایران نبودم. اولین بار این مدل یقه را تن آقای ولایتی دیدم. وقتی ما در نیویورک بودیم از این یقه‌ها نبود. اما همسرم با دیدن این مدل یقه، یقه عادی بلوزهایی که آنجا بود را می​برید و یقه را به شکل یقه دیپلماتیک ایران درست می ​کرد.
    همه چیز درباره پیراهن یقه دیپلمات/کدام وزیر مبتکر این مدل یقه است؟
    وی افزود: به یاد دارم روز اولی که لباسی با این یقه پوشیدم و رفتم سازمان ملل، خانمی که نماینده هند در سازمان ملل و دختر وزیر خارجه هند بود به من گفت: بالاخره شما از شلختگی در آمدید و یک لباس فرم پوشیدید!

     

    به گفته وزیر خارجه خیلی خوب است که هر کشوری نمادی داشته باشد و لباس مختص به خود داشته باشد. لباس فرم آقای ولایتی خیلی خوب است و من خیلی دوستش دارم.

    ***

    چه کسی لباس سیاستمداران ایرانی را می دوزد؟

    خیاطی بصیرتی
     
    «محمود بصیرتی» صاحب یکی از قدیمی‌ترین خیاطی‌های تهران است که به تن بسیاری از سیاسیون کشور کت و شلوار دوخته است.

     

     تقریبا پنجاه سالی می‌شود که خیاط این محله است. جوانی که با سرمایه اندک و فقط با اتکا به هنر خود راهی پایتخت می‌شود و در مدت کوتاهی به چنان شهرتی می‌رسد که دولتمردان مشتری‌های او کت‌وشلوارهای او می‌شوند. «محمود بصیرتی» خیاط کهنه‌کاری است که دیپلم هنرش را از فرانسه گرفته است و  آنقدر به تن سیاستمداران ایرانی کت‌وشلوار دوخته که حالا علاوه بر اهالی محل، مقامات دولتی هم او را می‌شناسند.

    تمام اعضای خانواده من خیاط بودند

    متولد سال ۱۳۲۳ در بروجرد است. در خانواده آقای بصیرتی همه خیاط هستند و او هم مثل بقیه اعضای خانواده وارد این حرفه می‌شود. «پدر و عمو و پسرخاله‌هایم همه خیاط بودند. و من هم از همان بچگی در کنار درس خواندن، خیاطی هم می‌کردم. البته این علاقه شخصی من بود و پدرم خیلی اجازه کار کردن نمی‌داد. الان من هم به فرزندانم اجازه وارد شدن به این کار را ندادم؛ اما من برخلاف پدرم در این کار موفق بودم. البته همسر من خودش خیاط است و تمام لباس‌هایش را خودش می‌دوزد.» 

    خیاطی را از ۱۲سالگی و در کنار پسرخاله‌هایش آغاز می‌کند. کم‌کم که پیشرفت می‌کند، به هوای کار کردن راهی پایتخت می‌شود. اول از همه هم کارش را در خیابان لاله‌زار و پیش آقای «حق‌شناس» شروع می‌کند. چند سالی که می‌گذرد، تصمیم می‌گیرد مغازه خودش را باز کند. «موقعی که از شهرستان به تهران آمدم، هیچکس باور نمی‌کرد بتوانم در کارم موفق شدم و حتی شاید مسخره هم می‌کردند و فقط پدرم بود که از من حمایت می‌کرد.»

    از اولین روزهای کار در خیابان بهار و اولین مشتری‌ها هم می‌گوید: «اولین مشتری من آقای بالازاده یکی از کارمندان شرکت سنگ مرمر بود. او از دوره‌ای که در لاله‌زار بودم، مرا می‌شناخت. او رفت و بعد با خودش  همکارانش را آورد. هر کسی یک بار به مغازه من می‌آمد، دفعه بعد با خودش چند مشتری دیگر می‌آورد. » و همین مشتری‌ها بزرگترین وسیله تبلیغاتی او می‌‌شوند.

    از هویدا تا وزیر امور خارجه

    شهرت آقای خیاط خیلی زود می‌پیچد و به گوش مقامات دولتی هم می‌رسد. «قبل از من یک خیاطی دیگر بود که اصلا در ایران معروف بود. در مدت چهار سال من نصف مشتری‌های او را به اینجا کشاندم و خیاطی من آنقدر شلوغ شد که ساعت شش عصر من در مغازه را می‌بستم. برادر من این زمان یک صندلی می‌آورد و جلوی در می‌نشست. اگر کسی برای پرو می‌آمد، راه می‌داد و به کسی که دنبال سفارش لباس جدید بود، می‌گفت وقت نداریم. با این حال تا ساعت ده شب مشتری برای پرو لباس می‌آمد. کم‌کم اشخاص مشهور دولتی هم پایشان به اینجا باز شد. البته اکثرا حضوری به اینجا نمی‌آمدند و با ماشین مرا برای اندازه‌گیری‌ها و پرو می‌بردند.»

    هرچند که این روزها خیلی از چهره های سیاسی از وزیر و وکیل تا نماینده و حتی برخی روسای سابق جمهور مشتری آقای بصیرتی هستند ولی او ترجیح می دهد که نامی از مشتری های فعلی خود به زبان نیاورد تا حرف هایش حاشیه ساز نشود، اما ماجرای شروع خیاطی برای چهره های سیاسی را اینطور تعریف می کند: «محمود گلسرخی  از اولین درباریونی بود که من برای او کت‌وشلوار دوختم. یک بار یک مهمانی بزرگ گرفت و مرا هم دعوت کرد. من اول قبول نمی‌کردم اما به زور مرا سوار ماشین کردند و بردند. در جمع گفت می‌خواهم لباس‌هایم را بپوشم. شما بگویید کدام بهتر است؟ اول لباسی که من برایش دوخته بودم را پوشید. بعد از آن لباس خیاطی ایتالیایی را هم پوشید. و گفت کدام بهتر است؟ همه گفتند لباس اولی بهتر است. بعد از این گفت پس چرا پولمان را به اجنبی بدهیم؟ از همان جا هویدا و دکتر اقبال و خیلی از سیاستمداران دیگر مشتری من شدند.»

    کت را باید به تن مشتری بدوزم

    از فرق کت‌وشلوارهای او با بقیه می‌پرسم که می‌گوید: «درست است که این نوع کت مال کشور ما نیست؛ اما هیچ جای دنیا سوزن کاری ایرانی را ندارد. الان خیلی از مشتری‌های من در کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند. یعنی ایرانی هایی هستند که همیشه من کت و شلوارهایشان را می‌دوختم و حالا هم که خارج از کشور هستند، هنوز مشتری من باقی مانده‌اند.» با سری‌دوزی هم مخالف است و باید خودش کت را به قامت مشتری‌هایش بدوزد و تمام کت‌ها را تک می‌دوزد. «من اصلا سری‌دوزی را قبول ندارم و حتما باید خودم اندازه‌ها را بگیرم و برش بدهم.  اصلا خیاطی آب دستی دارد. ده نفر خیاط هم کنار هم بنشینند، عین هم کار نمی‌کنند. خیاطی یک هنر است و هر چه بیشتر زحمت بکشی نتیجه آن هم بهتر می‌شود و از نظر من این سری دوزی ها بزن دررو است!»

    حتما خودش باید اندازه ها را بگیرد و اندازه گیری هیچکس را قبول ندارد. نظر مشتری ها برایش مهم است؛ اما به آن‌ها در انتخاب مدل و رنگ مناسب کمک زیادی می‌کند. «در ۹۰درصد مواقع اول خودم به مشتری‌ها مشاوره می‌دهم. دوست داشت قبول کند. البته اجباری نیست. مثلا اگر چاق باشد، به او رنگ روشن نمی‌دهم؛ چون او را چاق‌تر نشان می‌دهد. برای قد کوتاه راه‌‌راه پیشنهاد می‌دهم. اگر جوان باشد، رنگ‌ها و مدل‌های به‌روز به او می‌دهیم.» به اینجا که می‌رسد، از او سوال می‌کنم جوان‌ها هم از کارهای شما استقبال می‌کنند که می‌گوید: «اصلا نصف کارهای من کت‌و شلوار دامادی است! »

    کت و شلوار تمام فامیل را من می‌دوزم

    آقای بصیرتی دو پسر و یک دختر دارد و لباس دامادی هر دو پسر را خودش دوخته است. «من نه تنها برای پسرهایم که کل فامیل و اقوام هم برای دوختن کت پیش من می‌آیند. من برای کسانی لباس دامادی دوختم که الان برای پسرهایشان کت‌وشلوار دامادی می‌دوزم.» در آخر هم گلایه‌ای می‌کند از وضعیت این روزهای لباس کشور: «مدل شلوارها و لباس های توی بازار اصلا خوب نیستند. مدل‌هایی که اگر قبلا ما می‌پوشیدیم، مایه آبروریزی خانواده‌ها بودیم. علاوه بر این خیلی از این لباس ها اصلا استاندارد نیستند و مثلا فاق مناسبی ندارند و به بدن ضرر می‌رساند.»

    از فرانسه به من گفتند بیا؛ نرفتم!

    با تمام اقبالی که به خیاطی بصیرتی می‌شود، با فراز و نشیب‌های زیادی هم روبه‌رو بوده است: «بعد از انقلاب در دوره‌ای خیاطی من آتش گرفت و همه چیز سوخت. نمی دانم خبر چگونه درز کرده بود که از فرانسه با من تماس گرفتند و گفتند بلند شو بیا اینجا به تو هم جواز کار کردن می‌دهیم هم درآمد خیلی خوب. اما من قبول نکردم چون واقعا ایران را دوست دارم و دلم نمی‌خواهد کشورم را ترک کنم. حتی وقتی از محله‌ای به محله دیگر می‌رویم مدام ناراحت و دلتنگ می‌شوم چه برسد به اینکه بخواهم کلا کشور را ترک کنم.»

    از مردم عامی و مقامات به یک اندازه اجرت می‌گیرد و با اینکه از نظر مالی برای او این مشتری‌ها فرقی ندارند؛ اما در جاهایی هم این مشتری‌ها به کمک او آمده‌اند. «در تمام ایران خیلی‌ها مرا می‌شناسند. یک بار نزدیک عید بود و من و همسرم به به مشهد رفته بودیم. چون وقت من در ایام خیلی کم است، باید خیلی سریع می رفتم و برمی گشتم. موقع برگشت پرواز ما کنسل شد. من هم به خیلی ها قول داده بودم که کار آن هارا تا عید تمام کنم. مجبور بودم با قطار برگردیم. همسرم به من می‌گفت بلیت قطار به این راحتی‌ها پیدا نمی‌شود. من رفتم راه آهن و پرسیدم رئیس راه آهن اینجا کیه؟وقتی اسم رئیس راه آهن را گفتند؛ متوجه شدم یکی از مشتری های خودم است. منم هم گفتم لطفا بگویید بصیرتی آمده است. رئیس هم با وجود اینکه جلسه داشت از من استقبال کرد و همان جا بلیت قطار فرداصبح را به من داد. حتی پول آن را هم حساب نکرد.»

     

    {KomentoDisable}

    Read more

خدمات آنلاین "طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند" لیست خدمات آنلاین(غیر حضوری)

Image
Image
Image
به اطلاع اعضاء محترم می رساند

 با توجه به شیوع موج سوم ویروس کرونا و مثبت بودن تست تعدادی از کارکنان اتحادیه و پرهیز از تردد غیرضروری در محل اتحادیه جهت انجام هرگونه امور اداری به سایت اتحادیه پیراهن دوزان یا با تماس تلفنی جهت هماهنگی اقدام فرمایید.


به اطلاع اعضاء محترم میرساند:

روزهای دوشنبه کارشناس امور دارایی از ساعت 10 الی 14 در اتحادیه حضور دارد.در صورت نیاز به مشاوره درخصوص امور مالیاتی و آشنایی با نماینده گان اتحادیه در کمیسیون ها ی مالیاتی می توانید به اتحادیه مراجعه فرمایید.

به اطلاع اعضاء محترم می رساند
 
پرداخت حق عضویت و ورودیه جهت دریافت تمدید و صدور پروانه کسب تنها در چهارچوب قوانین نظام صنفی بوده ، لذا از پرداخت وجه خارج از قوانین و مقررات نظام صنفی خودداری فرمائید.
© حق نشر و کپی برای "اتحادیه پیراهن دوزان وپیراهن فروشان والبسه زیر مردانه" محفوظ می باشد.

Please publish modules in offcanvas position.